PLC مخفف Programmable Logic Controller است که به معناي کنترلر منطقي قابل برنامه ريزي مي‌باشد و به عنوان يک کامپيوتر صنعتي که جزو اصلي بخش اتوماسيون صنعتي مي‌باشد شناخته مي‌شود. با توجه به ساخت مستحکم، قابليت‌هاي استثنايي مانند کنترلر‌هاي PID، کنترل متوالي، تايمر‌ها و شمارنده ها، سهولت برنامه نويسي، قابليت کنترل قابل اعتماد و سهولت استفاده از سخت افزار، PLC چيزي بيش از يک کامپيوتر ديجيتال صنعتي است. با توجه به استقبال گسترده صنعت از پي ال سي، دوره‌هاي آموزش plc در سراسر دنيا به يک دوره محبوب براي دانشجويان برق تبديل شده است. همچنين توليد کنندگان نيز امروزه انواع مختلفي از PLC را توليد و روانه بازار کرده اند که در ادامه ما در مورد آن صحبت خواهيم کرد.


يک سيستم PLC چيست؟


PLC به جاي پنل‌هاي کنترل سنتي که عملياتشان وابسته به رله‌هاي منطقي الکترومغناطيسي بود و براساس تايمر‌هاي سيستم‌هاي کنترل صنعتي بودند ساخته شده اند. PLC قادر به نظارت مداوم ورودي‌ها از سنسور‌ها هستند و در مورد خروجي‌ها تصميم مي‌گيرند. هر سيستم PLC حداقل به سه ماژول زير نياز دارد:


• ماژول پردازنده


• ماژول منبع تغذيه


• يک يا چند ماژول ورودي/خروجي


 


ماژول پردازنده


ماژول پردازنده شامل يک واحد پردازنده مرکزي و حافظه هايش است. پردازنده مسئول انجام تمام محاسبات لازم و پردازش داده‌هاي ورودي و توليد خروجي‌هاي مناسب مي‌باشد. حافظه شامل هر دو حافظه ROM و RAM است. حافظه ROM حاوي سيستم عامل، برنامه‌هاي درايور و برنامه‌هاي کاربردي است در حالي که حافظه RAM اطلاعات کاري وبرنامه‌هاي نوشته شده کاربر را ذخيره مي‌کند؛ بنابراين اين PLC‌ها نيازي به استفاده از صفحه کليد يا مانيتور براي برنامه ريزي مجدد پردازنده ندارند. حافظه از باتري‌هايي که طول عمر بالايي دارند، ماژول‌هاي EEPROM و روش‌هاي حافظه فلش استفاده مي‌کنند.


 


اس يا راک
در برخي از PLC‌هاي ماژولار در پنل پشتي مدار که تمام ماژول‌ها مانند پردازنده و ديگر ماژول‌هاي ورودي يا خروجي به اسلات‌ها نصب شده اند باس‌ها و راک‌هايي در نظر گرفته شده اند. اين باس‌ها ارتباط بين پردازنده و ماژول‌هاي ورودي يا خروجي را براي ارسال و دريافت داده‌ها فراهم مي‌آورد. اين ارتباط با آدرس دهي ماژول‌هاي ورودي/ خروجي مطابق با قرارگيري ماژول پردازنده در باس ايجاد مي‌شود. فرض کنيد اگر ماژول ورودي در اسلات دوم قرار بگيرد پس آدرس بايد I2:1.0 باشد (اسلات دوم اولين کانال). برخي از باس‌ها قدرت مورد نياز براي مدار ماژول ورودي/خروجي را فراهم مي‌آورند، اما هيچ نيرويي براي سنسور‌ها و محرک‌هاي متصل به ماژول‌هاي ورودي/خروجي را فراهم نمي‌آورند.


  

ماژول منبع تغذيه
اين ماژول قدرت مورد نياز کل سيستم را با تبديل برق AC به برق DC که مورد نياز پردازنده و ماژول‌هاي خروجي/ورودي است را فراهم مي‌آورد. خروجي 5 ولت DC به مدارات کامپيوتر، و برخي از PLC‌هاي 24DC در راک باس، چند سنسور و محرک‌ها هدايت مي‌شود.



ماژول‌هاي ورودي/خروجي
ماژول‌هاي ورودي/خروجي PLC امکان اتصال سنسور‌ها و محرک‌ها به سيستم را فراهم مي‌آورد تا به صورت بلادرنگ متغير‌هايي مانند دما، فشار، جريان و . نظارت شوند. اين ماژول‌هاي ورودي / خروجي داراي نوع، دامنه و قابليت‌هاي متفاوتي هستند و برخي از اين موارد عبارتند از:


ماژول ورودي/خروجي ديجيتال: براي اتصال سنسور‌ها و محرک‌هايي که به طور داتي ديجيتال هستند استفاده مي‌شود، براي مثال فقط براي سوئيچ ON و OFF. اين ماژول‌ها در هر دو ولتاژ AC و DC در دسترس هستند و داراي تعداد ورودي‌ها و خروجي‌هاي ديجيتال متغيري هستند.


ماژول ورودي/خروجي آنالوگ: براي اتصال سنسور‌ها و محرک‌هايي که سيگنال‌هاي الکتريکي آنالوگ را فراهم مي‌کنند استفاده مي‌شود. در داخل اين ماژول، مبدل آنالوگ به ديجيتال براي تبديل سيگنال‌هاي آنالوگ به اطلاعات قابل درک براي پردازنده استفاده مي‌شود (به عنوان مثال داده‌هاي ديجيتال). اين تعداد ماژول از کانال‌هاي وزارت نيرو در دسترس مي‌تواند وابسته به برنامه کاربردي باشد.

منبع: برق نيوز

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ورودي ,خروجي ,ماژول ,پردازنده ,ماژول‌هاي ,حافظه ,ورودي خروجي ,ماژول‌هاي ورودي ,ماژول ورودي ,اتصال سنسور‌ها ,مورد نياز ,ماژول‌هاي ورودي خروجي ,ماژول ورودي خروجي ,براي اتصال سنسور‌ها
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

عرضه مستقیم سفال و سرامیک به کل کشور نصب کرکره برقی آموزش سئو سایت کافه پیکس ميز تحرير چند کاره تيبل ميت پلين plin 1400 چيست کجا بخريم Jon مراقبت هاي پوست و مو صدف زیست نگاری هام در آستانه ظهور